jueves, 11 de febrero de 2010

2.3.8



-En aquesta practica el que apendrem sera a:
  • Conectarse al switch con una conexión de consola
  • Navegar a través de varios modos CLI
  • Utilizar el servicio de Ayuda para configurar el reloj
  • Acceder y configurar el historial de comandos
  • Configurar la secuencia de arranque
  • Configurar una PC y conectarla a un switch
  • Configurar full duplex
  • Administrar la tabla de direcciones MAC
  • Administrar el archivo de configuración del switch
1.4.1

-En aquesta pràctica el que apendrem a fer serà a disenyar la xarxa, a construir la xarxa, a aplicar les configuracions bàsiques i a probar la conectivitat.

Començarem fent la tipologia de IP's, en la que donant-nos una adreça de direcció haurem de crear les xarxes i subxarxes que ens digin. Crearem 2 subxarxes.

Despres ficarem els dispositius de la pràctica i els conectarem tal i com ens diuen.

Posteriorment entrat per la linia de comandes del Router1 configurarem tot el que ens demani degudament, passwords, i interficies.

Finalment donarem les Ip's i farem la configuració final als altres dispositius que ho necesitin.

Com veurem m'ha quedat un tan percent sense fer, ja que hi ha comandes de configuració en el router que no m'han acabat de sortir, pero no interfereix en la conexió dels dispositius, es pot fer ping i tal.

jueves, 4 de febrero de 2010

1.3.3

-En aquesta pràctica el que apendrem serà a examinar la tipologia LAN logica i a resoldre els problemes de conexio de xarxa.

Paso 1. Inicie la resolución de problemas en el host conectado al router BRANCH.

Desde el host PC1, ¿es posible hacer ping en PC2? No

Desde el host PC1, ¿es posible hacer ping a la interfaz del router fa0/1? No

Desde el host PC1, ¿es posible hacer ping a la gateway predeterminada? No

Desde el host PC1, ¿es posible hacer ping en el mismo host? No

¿Cuál es el lugar más lógico para iniciar la resolución de los problemas de conexión de PC1? Router

Paso 2. Examine el router para encontrar posibles errores de configuración.

Inicie visualizando el resumen de la información del estado de cada interfaz del router.

¿Existe algún problema con el estado de las interfaces? Si no estan configuradas

Si existen problemas con el estado de las interfaces, registre cualquier comando que sea necesario para corregir los errores de configuración.

Paso 3. Utilice los comandos necesarios para corregir la configuración del router. (OK)

Paso 4. Visualice un resumen de la información del estado.

Si en el paso anterior se realizó algún cambio en la configuración, visualice el resumen de la información del estado para las interfaces del router.

¿La información del resumen de estado de la interfaz indica algún error de configuración en Router1? Si

Si la respuesta es afirmativa, resuelva los problemas de estado de interfaz de las interfaces.

¿Se ha restablecido la conectividad? SI ahora todo funciona

Paso 5. Verifique la configuración lógica.

Examine el estado completo de Fa 0/0 y 0/1. ¿La información de la máscara de subred y de las direcciones IP en el estado de la interfaz es coherente con la tabla de configuración? No, el Fa 0/1 hay un error en la tabla de direccionamiento, hay que poner la gateway por defecto que lleva el PC2 en la Fa0/1.

Si existen diferencias entre la tabla de configuración y la configuración de la interfaz del router, registre cualquier comando que sea necesario para corregir la configuración del router.

¿Se ha restablecido la conectividad? Si

¿Por qué es útil para un host hacer ping en su propia dirección? Para ver si las Fax/x conectadas del router al PC estan bien configuradas.

1.3.1

-En aquesta pràctica el que farem o apendrem serà a dissenyar una tipologia LAN logica, a configurar la topologia fisica, a configurar la topologia logica, a verificar la conectivitat de la xarxa i a verificar les contrasenyas.

miércoles, 3 de febrero de 2010

11.5.2


-Aquesta pràctica el que farem i apendrem serà a fer la realització de configuracions bàsiques de routers, a fer la realització de una copia de seguretat de un arxiu de configuració del router, a fer la recarga del arxiu de configuració de la copia de seguretat desde un servidor TFTP a RAM en un router i a guardar la nova configuració que s'executa en NVRAM.

Primerament configurarem el ROUTER1, utilitzant les comandes que ens diguin, tot mirant la taula que tenim amb les Ip's. Posarem nom al router, posarem passwords i configurarem router.

Despres configurarem el Server i veurem que fa ping entre el un i l'altre, treball completat.
Tot i que com un exercici anterior potser m'he deixat de fer alguna cosa perque em posa el 87%, potser alguna password no le ficat correctament pero basicament he posat la de cisco per poder entrar a la consola, i la de class cuant fem "enable". lo de copy running-config etc... tambe ho he fet correctament nose que deu ser.
11.3.5.4


-Aquesta pràctica el que farem serà observar la ruta de tràfic IP a traves de la internetwork, utilitzar "tarcert" per observar la ruta de tràfic IP desde un PC i a utilitzar "traceroute" per observar la ruta de tràfic desde un router.

Ens formula la pregunta de que perque al fer el tracert al PC i despres al traceroute al router veiem un salt menys al del router. La veritat es que no ho se però potser es perque al mirar-ho desde diferents dispositius doncs cadascun veu diferent el tràfic desde el seu punt de vista.
11.2.4


-En aquesta pràctica el que apendrem i farem serà a fer anar i a configurar les interficies en switchus i routers.

Primer de tot el que farem serà entrar a a terminal del router 1 i configurarem tot el que ens diu l'exercici, posarem una seria de comandes que ens faran configurar el router manualment.

Despres ho farem amb el altre router de la mateixa manera i finalment ho probarem de fer amb el switch, acabat això tindrem la feina completa del 100%. Bon treball.
11.1.7


-En aquesta pràctica el que apendrem serà a fer la configuració bàsica desde el CLI de un router.

Provarem unes comandes a la linia de la terminal del Router i apretarem "?" per veure el ventall de opcions que tenim per configurar-lo.